Thursday, August 18, 2016

Recipe - eggplant ship

                                   Brodici od patlidzana
Kao neko ko obozava da kuva a naravno to podrazumeva i jede zelim da vam preporucim recept koji se vrlo lako pravi i odlicnog je ukusa..
Potrebno vam je 

-2-3 patlidzana
-300 g melevenog mesa
-1 paprika
-2 paradajiza
-7-8  vecih kapica  pecuraka
-2 sargarepe
-1 veca glavica crnog luka
-2 jaja
-jedna solja mleka
-so
-biber
-bosiljak
-zacin C ,zavisi sta sve volite da stavite od zacina

Ali je ovo ono sto sam ja stavila 

Prva stvar koju uradite je presecete patlidzan na pola izdubite kasicicom i ostavite 1cm debljine na kori ostalo ce te iseci i pomesati sa ostalim povrcem ,sve iseckati na sitne kockice .
Pre nego sto krenete da seckate ugrejete ulje i proprzite luk (par min) u to dodate mleveno meso i sve ostavite da se dinsta dok seckate povrce ce se meso lagano izdinstati ,nema potrebe da to traje previse dugo(mesati da se ne zalepi par puta).
U podmazan pleh (uljem) staviti patlidzane .
Svo povrce koje ste sitno iseckali sjedinite u jednoj posudi posolite i pobiberite po ukusu i supenom kasikom mozete punite vase brodice od patlidzana kada sve popunite....
U manju posudu umutite jaja i dodajte mleko sjedinjeno kasikom  preliti brodice i sve to stavite u rernu na 180C
 (ja tako stavim u mojoj) vi najbolje znate kako vasa rerna funkcionise .
Pecice te toliko da vam jaja budu zapecena (kao kada pravite musaku) 30-45 min 


 

Nadam se da ce vam se dopasti! 
Za dekoraciju sam koristila paradajiz isecen na kolutove i kackavalj (narendan) preko svakog brodica. Prijatno !



 p.s Meni je ispalo ovako :)



Love GG













No comments:

Post a Comment